Logo Westwijk2 Greencourt
Bladeren Westwijk2 Greencourt
kunnen wij uhelpen

Projectomschrijving Westwijk2 Greencourt

Greencourt biedt voor ieder wat wils

Green Court bestaat uit 52 luxe appartementen, verdeeld over zes energiezuinig en milieuvriendelijk ontwikkelde appartementengebouwen (GreenCourt 1 tot en met 6). Het ontwerp van de woningen is van Architectuurcentrale Thijs Asselbergs in Amsterdam.

GreenCourt 1 en 2 bieden elk ruimte aan twaalf appartementen. Het kleinschalige gevoel van Green Court wordt versterkt doordat er slechts drie appartementen per woonlaag zijn, hier weet u tenminste wie uw buren zijn. Er is sprake van vijf verschillende woningtypes met twee, drie of vier slaapkamers. De appartementen variëren in woonoppervlakte van 108 m² tot maar liefst 156 m². In de afgesloten, halfverdiepte stallinggarage bevinden zich de privéparkeerplaatsen. Hier bevinden zich ook de extra bergingen.

GreenCourt 3 tot rn met 6 bieden elk ruimte aan zeven appartementen. Op de begane grond bevinden zich de bergingen alsook een appartement ter grootte van 105m² en een buitenruimte van 26m². De eerste, tweede en derde verdieping bevatten elk 2 appartementen ter grootte van 111m² en een buitenruimte ter grootte van 13m².

Genieten in de hoofdrol

Fietsend of met de auto, in beide gevallen bent u zo op het gezellige Stadsplein van Amstelveen voor een middag winkelen of een lekkere kop koffie op één van de vele terrasjes. Amstelveen heeft een prettige, stadse allure, waar u dagelijks van kunt genieten. En wandelt of fietst u graag, ook dan zit u hier op de eerst rang. Westwijk2 ligt namelijk op een steenworp afstand van rivier de Amstel, die u via de Nesserlaan bereikt. Daarbij kunt u de (Kleine) Poel en het Amsterdamse bos praktisch tot uw ’achtertuin’ rekenen. En bent u al eens bij Silversant geweest? Een absolute aanrader voor een ieder die in een ontspannen ambiance wil genieten van een hapje en een drankje.

Je moet de natuur zijn werk laten doen

In de toekomst uitkijken op een ecologische zone. Dat is een privilege die niet iedereen heeft. En als je dan zoiets bijzonders voor de deur hebt, is het natuurlijk leuk om er wat meer over te weten.

De ecologische zone in Westwijk2 maakt onderdeel uit van de groene AS. AS staat voor de verbinding tussen het Amstelland en Spaarnwoude. Het grootste deel van de verbinding ligt in Westwijk2. In diverse delen in Westwijk2 is de ecologische zone slechts een stroompje, bij Green Court is de zone breder en herkenbaarder. De zone varieert in breedte en diepte, waardoor er een speels en afwisselend geheel ontstaat. Daarbij zorgen de wisselende dieptes ervoor dat er verschillende soorten rietvegetaties kunnen groeien en dat trekt weer bepaalde diersoorten aan.

Als we hier op een mooie dag een ringslang, noordse woelmuis, snoek of waterspitsmuis tegenkomen, is onze missie voltooid. Verder is het aan de natuur om haar werk te doen en aan de bewoners van Green Court om ervan te genieten.

greencourt.westwijk2.nl achtergrondplaat